Δελτία τύπου

Δελτία Τύπου

Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών της Καρδίτσας για την προστασία της μέλισσας

Ο νεοσύστατος Συμβουλευτικός Φορέας Προστασίας των μελισσών SOS BEE ξεκινάει τις βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών της Καρδίτσας για την προστασία της μέλισσας με τον καλύτερο τρόπο!


Οι εθελοντές- μέλη του Συμβουλευτικού Φορέα SOS BEE ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και πλέον βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο σχεδιασμού κοινών δράσεων κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά στην πόλη της Καρδίτσας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή, το είδος και τους τρόπους διεξαγωγής των δράσεων θα ανακοινωθούν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ευαισθητοποίησης της οικολογικής συνείδησης των συμπολιτών μας θα προσπαθήσουμενα αναδείξουμε την τεράστια αξία της μέλισσας όχι μόνο στο οικοσύστημα αλλά και στο αστικό περιβάλλον,προωθώντας και αναδεικνύοντας τους τρόπους προστασίας της.
Όραμά μας είναι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Καρδίτσας, να δημιουργήσουμε στο κέντρο της πόλης μας «σημεία φιλικά προς τη μέλισσα» και «πράσινους διαδρόμους βιοποικιλότητας», ώστε να γίνει η Καρδίτσα «πόλη φιλική προς τη μέλισσα». Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψουμε στις μέλισσες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγείας της πόλης και κατά συνέπεια των κατοίκων της.
Οφείλουμε να αλλάξουμε το μέλλον για τους επικονιαστές, να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της μέλισσας, του οικοσυστήματος και του πλανήτη εν γένει!

 
 

Στην Καρδίτσα ο διακεκριμένος Executive Chef Κυριάκος Μελάς

Στην Καρδίτσα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο διακεκριμένος Executive Chef Κυριάκος Μελάς.

Ο κ. Μελάς ίδρυσε και διατηρεί από το2006 τοKids Cooking Club http://www.kidscookingclub.gr, την Πρώτη Σχολή Μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να μυήσει τα παιδιά στη διατροφική κουλτούρα και γνώση γύρω από τις τροφές, ώστε να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της θρέψης στην καθημερινή τους διατροφή, μέσω της χαράς της δημιουργίας που εμπνέει η μαγειρική.
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να φιλοξενούμε τονδιακεκριμένο Chefκ. Κυριάκο Μελάστην Καρδίτσα, φίλο και υποστηρικτή των δράσεων του SOSBEEκαι της μελισσοκομίας γενικότερα» δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλευτικού Φορέα Προστασίας των Μελισσών SOSBEE.

melas1
Ο κ. Μελάς συμμετείχε ενεργά στον τρύγο του μελιού μελισσοκόμων του νομού και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της μελισσοκομίας στην περιοχή μας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ως γνωστόν, είναι η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και οι ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο κ. Μελάς, λάτρης της περιοχής μας και του αυθεντικού ελληνικού μελιού, στηρίζει ενεργά τον αγώνα ευαισθητοποίησης για την προστασία της μέλισσας που ξεκίνησε στην Καρδίτσα ο φορέας SOSBEE.
Στο νέο κύκλο μαθημάτων της σχολής Kids Cooking Clubθα εντάξει ενημερωτικά μαθήματα για το ρόλο της μέλισσας στο περιβάλλον και τη διατροφή, διδάσκονταςστους μικρούς μαθητές τη σπουδαιότητα της μέλισσας και τη διατροφική αξία των προϊόντων της μελισσοκομίας με κορυφαίο το αυθεντικό ελληνικό μέλι!
Η SOSBEE τον ευχαριστεί θερμά για την ενεργή στήριξη και του εύχεται κάθε επιτυχία!

 
 
el