ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ευαισθητοποίησης της οικολογικής συνείδησης των συμπολιτών μας θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την τεράστια αξία της μέλισσας όχι μόνο στο οικοσύστημα αλλά και στο αστικό περιβάλλον,προωθώντας και αναδεικνύοντας τους τρόπους προστασίας της.

Η μασκότ μας, η BEElectra, θα μας παροτρύνει να βάλουμε την ηλεκτροκίνηση στις καθημερινές μας μετακινήσεις μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα θα μας ενημερώσει για τους κινδύνους που απειλούν την επιβίωσή της και θα προτείνει απλούς τρόπους για την προστασία της!!

Οι εθελοντές μας θα είναι παρόντες στις δράσεις που από κοινού προγραμματίσαμε με τους υπευθύνους του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και θα διαδώσουν τα μηνύματα του σημαντικού αυτού θεσμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!