Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών της Καρδίτσας για την προστασία της μέλισσας

Ο νεοσύστατος Συμβουλευτικός Φορέας Προστασίας των μελισσών SOS BEE ξεκινάει τις βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών της Καρδίτσας για την προστασία της μέλισσας με τον καλύτερο τρόπο!


Οι εθελοντές- μέλη του Συμβουλευτικού Φορέα SOS BEE ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και πλέον βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο σχεδιασμού κοινών δράσεων κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά στην πόλη της Καρδίτσας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή, το είδος και τους τρόπους διεξαγωγής των δράσεων θα ανακοινωθούν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ευαισθητοποίησης της οικολογικής συνείδησης των συμπολιτών μας θα προσπαθήσουμενα αναδείξουμε την τεράστια αξία της μέλισσας όχι μόνο στο οικοσύστημα αλλά και στο αστικό περιβάλλον,προωθώντας και αναδεικνύοντας τους τρόπους προστασίας της.
Όραμά μας είναι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Καρδίτσας, να δημιουργήσουμε στο κέντρο της πόλης μας «σημεία φιλικά προς τη μέλισσα» και «πράσινους διαδρόμους βιοποικιλότητας», ώστε να γίνει η Καρδίτσα «πόλη φιλική προς τη μέλισσα». Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψουμε στις μέλισσες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγείας της πόλης και κατά συνέπεια των κατοίκων της.
Οφείλουμε να αλλάξουμε το μέλλον για τους επικονιαστές, να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της μέλισσας, του οικοσυστήματος και του πλανήτη εν γένει!